Landfly

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
Γιορτάστε τα Θεοφάνεια των Αιθιόπων

2.390€

Αιθιοπία

Μια περιοχή του πλανήτη με τουλάχιστον 3000 χρόνια ιστορία. Πολιτισμοί που άκμασαν και άφησαν υπέροχα μνημεία, όπως τα μοναστήρια στην λίμνη Τάνα και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλας. Κι ακόμα πιο πίσω στο χρόνο η Λούσυ, ο παλαιότερος γυναικείος σκελετός που βρέθηκε στη χώρα και τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Αντίς Αμπέμπα.

Όποια περιγραφή κι αν επιχειρήσει κανείς γι’ αυτή τη χώρα σίγουρα δεν μπορεί να φθάσει την ομορφιά του τοπίου, την αθωότητα των ματιών των παιδιών της και την ένταση των συναισθημάτων που προκαλούν στον επισκέπτη.

ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μαυσωλείο του Μενελίκ και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβαση μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.

3η ΜΕΡΑ

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΞΟΥΜ. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

4η ΜΕΡΑ

ΑΞΟΥΜ - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ. Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας αλλά και ένα από τα πιο εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βασιλιάς Λαλιμπέλα θέλοντας να δημιουργήσει την Νέα Ιερουσαλήμ στην Αιθιοπία και εμπνευσμένος όπως λέγεται από τους αγγέλους, έσκαψε μέσα στα βράχια και δημιούργησε ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα εκκλησιών, μερικές από τις οποίες επικοινωνούν με υπόγεια τούνελ. Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από τις εκκλησίες λέγεται ότι χτίστηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αιθιοπίας. Η μικρή πόλη της Λαλιμπέλα μοιάζει ανέγγιχτη από τον χρόνο και θα το διαπιστώσουμε κάνοντας μια βόλτα στις γειτονιές της με τα πέτρινα διώροφα σπίτια. Αμέσως μετά το δείπνο, θα αφήσουμε το ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τους εορτασμούς της Παραμονής των Χριστουγέννων και να παρακολουθήσουμε σε πλήρη κατάνυξη την Νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

5η ΜΕΡΑ

ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ. Η μέρα σήμερα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε την εορταστική ακολουθία των Χριστουγέννων. Οι έντεκα εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, το απαράμιλλο ύφος και με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο προσχηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να παρευρεθούν στις συγκλονιστικές τελετές του Αιθιοπικού εορτολογίου.

6η ΜΕΡΑ

ΓΚΟΝΤΑΡ. Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη, ενώ κλείνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

7η ΜΕΡΑ

ΓΚΟΝΤΑΡ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΕΜΙΕΝ. Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό στο βουνό Σεμιέν που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί κάποια εξαιρετικά σπάνια είδη ζώων όπως ο μπαμπουίνος Gelada, η αλεπού Simien και το αγριοκάτσικο Walia που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

8η ΜΕΡΑ

ΓΚΟΝΤΑΡ - ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ. Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη, με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ.χλμ θα μας συναρπάσει. Περίπου 37 νησιά βρίσκονται διάσπαρτα στην λίμνη και στα 20 από αυτά είναι χτισμένα επάνω μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Ura Kidan Mehret, το οποίο είναι από τα πιο σπουδαία στην Ορθόδοξη Αιθιοπική Εκκλησία και φημίζεται για τις παλιές εικόνες που βρίσκονται σε αυτό και άλλους ακόμα ανεκτίμητους θησαυρούς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

9η ΜΕΡΑ

ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ. Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Θα διασχίσουμε μια παλιά Πορτογαλική γέφυρα για να βρεθούμε σε ένα σημείο από όπου θα έχουμε μια μαγευτική θέα προς τους Καταρράκτες. Αυτό είναι το σημείο από όπου ο μεγάλος ποταμός ξεκινάει το χιλιάδων μιλίων ταξίδι του. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν.

10η ΜΕΡΑ

ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ. Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Κατά την άφιξη μας θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του Αγίου Φρομεντίου και τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

11η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways.
 • Διαμονή: ξενοδοχεία 5* στην Αντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*).
 • Ημιδιατροφή.
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Μοναδική ημερομηνία αναχώρησης: 05/11/2017

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο

Θέμα

Μήνυμα*

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό*