Landfly

ΕΒΡΟΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Πλούσια βλάστηση και ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά.

390€

Έβρος-Σαμοθράκη

Στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας, ο νομός Έβρου διαθέτει εντυπωσιακή βιοποικιλότητα, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος (δέλτα Έβρου, δάσος Δαδιάς, Σαμοθράκη κ.α), ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που χρονολογούνται από τους Προϊστορικούς Χρόνους ως και την Οθωμανική περίοδο.

Αρκετά παρθένος ακόμα, ο νομός φιλοξενεί αμέτρητα είδη ψαριών, ερπετών και θηλαστικών, καθώς και εκατοντάδες είδη φυτών.

ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας. Με ενδιάμεσες στάσεις θα έρθουμε στην Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ - ΦΕΡΡΕΣ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ. Μετά το πρωινό ξεκινάμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο περίφημο Εθνικό Πάρκο του Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός πριν καταλήξει στο θρακικό πέλαγος. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Προαιρετική βαρκάδα στον ποταμό και συνεχίζουμε για την κωμόπολη των Φερρών, όπου θα επισκεφτούμε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας του 12ου αιώνα, μικρογραφία της Αγίας Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης. Θα δούμε την περίφημη γέφυρα των Κήπων, όπου κάθε Κυριακή και επίσημη αργία, οι εύζωνες είναι με την παραδοσιακή φορεσιά του Έλληνα τσολιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Δαδιά, με το περίφημο δάσος του, που πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Συναντάμε 36 από τα 38 πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου θα πάρουμε το πλοίο για την όμορφη Σαμοθράκη. Ξεκινώντας την γνωριμία μας με το νησί θα επισκεφτούμε στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο, όπου βρίσκεται και αντίγραφο του περίφημου γλυπτού της Νίκης της Σαμοθράκης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Προφήτη Ηλία ένα ορεινό χωρίο με αιωνόβια πλατάνια από όπου θα δούμε από ψηλά την Ίμβρο και την Τενεδό. Θα συνεχίσουμε για τις Βάθρες, τους Καταρράκτες του Φονιά και τους Πύργους των Γατελούζων, τις μεσαιωνικές οχυρώσεις που δεσπόζουν σε ύψωμα με θέα τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα, Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Σήμερα θα γνωρίσουμε την Καμαριώτισσα, το λιμανάκι του νησιού, μια περιοχή με αξιόλογη τουριστική κίνηση, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας της Καμαριώτισσας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χώρα, ένα παραδοσιακό οικισμό με ξεχωριστό χρώμα, χτισμένο αμφιθεατρικά του όρους Σάος. Την εικόνα της Χώρας συνθέτουν τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι πλατείες και τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές. Αναχώρηση από το λιμάνι του νησιού για την Αλεξανδρούπολη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ. Μετά το πρωινό μας αρχίζουμε την πορεία επιστροφής μας προς την Αθήνα Ενδιάμεσα θα σταματήσουμε στην Καβάλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου, αμφιθεατρικά χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Άφιξη στην Αθήνα το βραδάκι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε 4* Ξενοδοχεία.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Αναχωρήσεις: 02/09/2017

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο

Θέμα

Μήνυμα*

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό*