Landfly

ΚΕΡΚΥΡΑ
Το Νησί των Φαιάκων

470€

Κέρκυρα

Μια πολιτισμική-γαστρονομική διαφυγή στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων για να γνωρίσουμε τον τόπο, μέσα από τις φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και την τέχνη.

Μια ευκαιρία για να μάθουμε τα προϊόντα που παράγει η περιοχή και να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, αλλά και να βρεθούμε με τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά.

ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρωινή πτήση για Κέρκυρα.Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο,ξεκινάμε αμέσως την περιήγησή μας στην πόλη της Κέρκυρας. Η πρώτη μέρα είναι η μέρα των περιπάτων και των Μουσείων. Από το ξενοδοχείο μας κατηφορίζουμε με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης. Η περιήγησή μας θα περιλάβει την Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν, το παλιό φρούριο, την Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων και περιπλάνηση στα στενά δρομάκια της πόλης. Η «Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων» ιδρύθηκε το 1991 και από το 1995 στεγάζεται στην ανατολική πτέρυγα των Παλαιών Ανακτόρων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ένα μέρος των συλλογών χαρακτικής εκτίθεται στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Βουλής. Τα δύο μνημεία, χαρακτηριστικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Βρετανικής Προστασίας (1819-1823, George Whitmore και 1855, Ιωάννης Χρόνης), προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον φιλοξενίας των συλλογών της Πινακοθήκης που παρουσιάζονται σε δύο μεγάλες εκθέσεις ιστορικής αναδρομής στην εξέλιξη της ζωγραφικής και χαρακτικής στην Κέρκυρα (16ος-20ος αι.). Τα έργα τέχνης επτανήσιων καλλιτεχνών, βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των μνημείων στα οποία εκτίθενται, προβάλλοντας έτσι την πόλη της Κέρκυρας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (2007, Unesco). Το μεσημέρι μας περιμένει φαγητό στο κουκλίστικο ταβερνάκι της Μαρίνας που είναι χωμένο στα δαιδαλώδη δρομάκια της πόλης της Κέρκυρας. Η μαγειρική της Κας Μαρίνας Μπέσκα, ελληνική κατά βάση έχει μια δόση από την τρέλα των Κερκυραίων. Το απόγευμα και το βράδυ μας είναι ελεύθερο για ξεκούραση ή βόλτες.

2η ΜΕΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτη μας στάση στο χωριό Βάτος, όπου μας περιμένει η Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκη. Ο ιδιοκτήτης Κος Παναγιώτης Βασιλάκης θα μας μυήσει στα μυστικά της μελισσοκομίας και θα μας γλυκάνει με τα υπέροχα προϊόντα του. Επόμενος στόχος μας το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας. Σήμερα το εσωτερικό του μοναστηριού έχει μια αυλή με καμάρες και ένα κτίριο που φιλοξενεί ένα Μουσείο με Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία κ.α. Θα επισκεφθούμε την Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία που παράγει πέραν των κλασσικών αλλαντικών, τα τοπικά προϊόντα Νούμπουλο, Φουμικάδο και Σαλάδο(παραδοσιακό σαλάμι Κέρκυρας). Η σημερινή ιδιοκτήτρια Κα Βιργινία Χαλιανδρού θα μας εξηγήσει την διαδικασία παραγωγής και θα γευτούμε τα καλούδια της. Ακολουθεί το παρακείμενο εργοστάσιο παραγωγής Κουμ Κουάτ Μαυρομάτη. Η ιδιοκτήτρια Κα Αντιγόνη Μαυρομάτη θα μας μιλήσει για την προέλευση, την καλλιέργεια, την μεταποίηση και τις χρήσεις στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος. Θα ξεναγηθούμε και θα φάμε στο Κτήμα Ambelonas Corfu της πολύ δραστήριας Κας Βασιλικής Καρούνου. Εδώ καλλιεργούνται τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες και κυρίως Κακοτρύγης και Σκοπελίτικο. Θα δούμε τα εργαλεία, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κρασιού και λαδιού και θα παρακολουθήσουμε βίντεο με τις αντίστοιχες παραδοσιακές διαδικασίες. Θα γνωρίσουμε μερικά από τα Φυτά του Ιπποκράτη, που χρησιμοποιούνται και στην Κουζίνα του. Τέλος θα γευτούμε ένα πλούσιο γεύμα με τοπικά παραδοσιακά φαγητά συνδυασμένα με τα προϊόντα της εταιρείας ACORDO. Συνοδεύονται από τα κρασιά του αμπελώνα. Μετά το φαγητό συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Πέλεκας και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα.Το βράδυ ελεύθερο για βόλτες στην πόλη της Κέρκυρας.

3η ΜΕΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ.Το ταξίδι μας σήμερα θα καλύψει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του βόρειου τμήματος του νησιού. Θα αρχίσουμε την ημέρα μας με πρώτη επίσκεψη στην Σαπωνοποιία Πατούνη στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος ο κύριος Απόστολος Πατούνης θα μας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του σε μια εντυπωσιακή πραγματικά επίδειξη και σε ένα χώρο-έργο τέχνης. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στα Κάτω Κορακιάνα στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης για μια εμπνευσμένη ξενάγηση από την διευθύντρια Κα Μαρίνα Παπασωτηρίου. Ακολουθεί η γνωριμία μας με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιεία του Κου Σπύρου Καλούδη στο χωριό Αρρίλας. Μια καινούργια επιχείρηση που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε γνωστή και έξω από τα όρια του νομού χάρις στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, των οποίων θα πάρουμε μια μικρή γεύση. Παίρνοντας το δρόμο για το βορειοδυτικό άκρο του νησιού προς Σιδάρι, θα επισκεφτούμε ένα γλυπτό της φύσης, το κανάλι του έρωτα, για να το φωτογραφίσουμε. Μπροστά μας το πέλαγος προς την Ιταλία.Aκολουθώντας τον παραλιακό δρόμο στο βόρειο άκρο του νησιού, θα σκαρφαλώσουμε κάποια στιγμή στο όρος Παντοκράτορας, για να φτάσουμε στην πανέμορφη και καταπράσινη ορεινή Παλιά Περίθεια. Εκεί μας περιμένει ο Νικόλας Κιρδάρης στην πανέμορφη ταβέρνα Ωγνίστρα με χωριάτικες τοπικές λιχουδιές. Μετά το φαγητό αρχίζουμε την κατάβαση μας προς την πόλη ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή στο ανατολικό τμήμα του νησιού που περνάει από τα χωριά Κασσιόπη, Καλάμι, Νησάκι, Πυργί, Δασσιά, Κάτω Κορακιάνα, Ύψος, Γουβιά και Κοντοκάλι. Απέναντι μας οι Αλβανικές ακτές, γύρω μας καταπράσινη φύση, στα πόδια μας υδροβιότοποι, αλυκές και το γαλάζιο του Ιονίου. Στο ιστορικό χωριό Γουβιά, στο τέρμα της τεράστιας υπερσύγχρονης μαρίνας θα θαυμάσουμε τον Ενετικό Ναύσταθμο και θα απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας με τα πόδια μας στην θάλασσα. Το βραδάκι ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.

4η ΜΕΡΑ

Insert your content

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια και φόροι αεροδρομίων
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην πόλη της Κέρκυρας.
  • 4 γεύματα με κρασί.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Είσοδοι στα μουσεία-οινοποιεία-οικοτεχνίες.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Μοναδική ημερομηνία αναχώρησης: 27/10/2017

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο

Θέμα

Μήνυμα*

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό*