Landfly

ΠΑΤΜΟΣ
Το ιερό νησί των Δωδεκανήσων

495€

Πάτμος

Η Πάτμος, με το βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό και τα νησάκια ολόγυρα, τα ολόλευκα σπίτια και τα δεκάδες εκκλησάκια, προσφέρεται για ήσυχες διακοπές και ατελείωτους περιπάτους.

Μικρές πεδιάδες και κοιλάδες αλλά και εντυπωσιακοί βράχοι που υψώνονται στις κορυφές και στις πλαγιές των λόφων, δημιουργούν ένα γραφικό εναλλασσόμενο τοπίο.


ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΜΟΣ. Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στο νησί αργά το βράδυ. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σκάλα, στο λιμάνι της Πάτμου.

2η ΜΕΡΑ

ΠΑΤΜΟΣ. Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε το νησί ξεκινώντας από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, εκεί όπου ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη. Η Πατμιάδα σχολή βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, και λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε για τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Χώρα. Πρόκειται για μια Μονή με ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία, που ιδρύθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο το Λατρηνό, καθιερώνοντας τη μοναστική παράδοση της Πάτμου και ενισχύοντας την προσκυνηματική της σημασία. Θα θαυμάσουμε το ξυλόγλυπτο τέμπλο, τα ασημένια καντήλια και τις τοιχογραφίες του Καθολικού, χτισμένο επάνω στα θεμέλια παλαιοχριστιανικής βασιλικής, και θα περιηγηθούμε στο πολυεπίπεδο κτιριακό συγκρότημα με τις εσωτερικές αυλές, τις στοές και τους στενούς διαδρόμους, με τα κελιά διατεταγμένα γύρω από το Καθολικό. Τέλος, θα επισκεφθούμε το νέο Σκευοφυλάκιο – Μουσείο, όπου εκτίθενται βυζαντινές εικόνες και ιερά κειμήλια, λείψανα σε περίτεχνα στολισμένες λειψανοθήκες καθώς και χρυσόβουλλα όπως το ιδρυτικό χρυσόβουλλο της Μονής. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη Χώρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την προτομή ενός από τους τρείς ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας, του Εμμανουήλ Ξάνθου, απόφοιτου της Πατμιάδας Σχολής, και να επισκεφθούμε (προαιρετικά) το Λαογραφικό Μουσείο στο Αρχοντικό του Σημαντήρη, ένα αρχονταρίκι 400 ετών που κτίστηκε το 1625 από Σμυρναίους τεχνίτες.

3η ΜΕΡΑ

ΠΑΤΜΟΣ. Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια εκδρομή στα βόρεια του νησιού, στον Όρμο της Λάμπης, μια περιοχή με σπάνια βότσαλα και την μαγευτική λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε για το βουνό της Κουμάνας, στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Σκάλας, όπου βρίσκεται η Παναγία της Κουμάνας με το φωτεινό σταυρό του 1780. Στον Κάμπο, ένα εύφορο χωριό θα προσκυνήσουμε στη Παναγία του Απόλλου και θα καταλήξουμε στο περίφημο Γροίκο, τον κλειστό ήρεμο όρμο που μοιάζει περισσότερο με λίμνη, πνιγμένο στο πράσινο.

4η ΜΕΡΑ

ΛΕΙΨΟΙ (προαιρετική εκδρομή). Ωραιότατες αμμουδιές, επίπεδα βράχια και πανέμορφες σπηλιές συνθέτουν το μοναδικό περιβάλλον των Λειψών, η ιστορία των οποίων είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία των γειτονικών μεγαλύτερων νησιών και ιδιαίτερα της Πάτμου. Η σημερινή ημέρα θα μας φέρει (προαιρετικά) στους Λειψούς. Στο νησί υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες, για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να αναφερθεί η Παναγιά του Χάρου για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της ρυθμό (νησιωτικός-βυζαντινός).

5η ΜΕΡΑ

ΛΕΡΟΣ (προαιρετική εκδρομή). Μετά το πρωινό αναχωρούμε (προαιρετικά) για το λιμάνι με προορισμό τη Λέρο. Δαντελωτές ακτές, όρμοι, φιλόξενα αγκυροβόλια αλλά και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνθέτουν το τοπίο του καταπράσινου αυτού νησιού. Το Λακκί, κύριο λιμάνι της Λέρου, στο μυχό του ομώνυμου κλειστού όρμου, εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά κτίρια, τους ανοιχτούς δρόμους, τα πάρκα και τις δεντροστοιχίες με τους ευκαλύπτους.

6η ΜΕΡΑ

ΠΑΤΜΟΣ - ΑΘΗΝΑ. Ημέρα ελεύθερη για προσωπικές περιηγήσεις και μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της Πάτμου. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά όπου και φτάνουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

Μοναδική ημερομηνία αναχώρησης: 09/09/2017

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο

Θέμα

Μήνυμα*

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό*