Landfly

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΔΗΣΣΟΣ - ΚΙΕΒΟ

695€

Ουκρανία

Αντικρίζοντας την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο το οποίο είναι απλωμένο στις καταπράσινες όχθες του Δνείπερου, με τους χρυσούς τρούλους των πάμπολλων εκκλησιών πραγματικά θα εκπλαγούμε.

Θα ακολουθήσουμε τα ίχνη 1500 χρόνων ιστορίας, από την εποχή των παντοδύναμων Ρως του Κιέβου έως τη μετασοβιετική αναγέννηση της πόλης, μέσα από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της, τις λαμπερές επαύλεις του 19ου αιώνα και τα σοβιετικού τύπου κτιριακά συγκροτήματα.


ΧΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΟΔΗΣΣΟΣ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και μεσημεριανή αναχώρηση μέσω Κιέβου για την Oδησσό, το κέντρο του ελληνισμού της διασποράς, και μιας από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

2η ΜΕΡΑ

ΟΔΗΣΣΟΣ.Η πρωινή ξενάγηση θα μας γεμίσει εικόνες και μοναδικές εμπειρίες. Πρώτα θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού που στέγασε με πολύ μυστικότητα τα γραφεία της Φιλικής Εταιρείας. Σήμερα το κτήριο εκτός από μουσείο μνήμης λειτουργεί σαν χώρος προβολής του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας. Στη συνέχεια θα πάμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο που στο προαύλιο μας υποδέχεται το άγαλμα του Λαοκόωντα. Όμως εμείς θα στρέψουμε το ενδιαφέρον στα πλούσια ευρήματα από τις αρχαίες Ελληνικές πόλεις του Ευξείνου Πόντου που βρίσκονται στην επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας. Η Ολβία, η Τύρας και άλλες. Μετά θα θαυμάσουμε το παράκτιο πάρκο με τα λαμπρά κτίσματα του 19ου αιώνα, το μέγαρο της Όπερας ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονήματα του είδους του στον κόσμο, και θα καταλήξουμε στην ελληνική Εκκλησία της Αγίας Τριάδος όπου βρίσκεται ο κενός τάφος του Πατριάρχη του Γρηγορίου του Ε' απ όπου το σκήνωμα του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Θα καταλήξουμε στην Οδό των Ελλήνων στο κέντρο της πόλης όπου παλιά εμπορικά μέγαρα και κατοικίες υπογραμμίζουν την ελληνική παρουσία στην Οδησσό. Το απόγευμα θα δούμε τις μνημειακές σκάλες της Οδησσού που έγιναν γνωστές απ την ταινία του Αϊζενστάϊν « Θωρηκτό Ποτέμκιν».

3η ΜΕΡΑ

ΟΔΗΣΣΟΣ - (Μπίλγοροντ) - ΚΙΕΒΟ. Tο πρωί σε μια ενδιαφέρουσα εκδρομή, θα επισκεφθούμε την πόλη Mπίλγκοροντ (Τσετάτε Αλμπα στα ρουμανικά), στις όχθες του ποταμού Δνείστερου, όπου σώζονται μέχρι σήμερα σχεδόν άθικτα τα τείχη της ιωνικής πόλης Tύρας. Εκεί θα δούμε ακόμη και το μεσαιωνικό φρούριο του Στεφάν τσελ Μαρε του εθνικού ήρωα της Ρουμανίας και της Μολδόβα. Επιστροφή στην Οδησσό και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο από όπου θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια, και στην συνέχεια χρόνος στην διάθεση μας για μια πρώτη βραδινή βόλτα στην πόλη, τη οποία και θα εξερευνήσουμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες.

4η ΜΕΡΑ

ΚΙΕΒΟ.Το πρωί θα κατέβουμε από το υψίπεδο που είναι κτισμένο το Κίεβο στις όχθες του ποταμού Δνείπερου και επισκεφθούμε το καλαίσθητο Μνημείο των Ιδρυτών της Πόλης. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας όπου αστράφτουν οι χρυσοί τρούλοι των εκκλησιών. Θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βλαδίμηρου που οι τοίχοι του κοσμούνται από αγιογραφίες κορυφαίων Ρώσων ζωγράφων, Νεστέροφ, Βασνέτσοφ και Βρούμπελ. Μετά θα σταθούμε στη Χρυσή Πύλη που οδηγούσε στη μεσαιωνική πόλη. Θα δούμε την εκκλησία- κομψοτέχνημα του Aγίου Aνδρέα δημιούργημα του Ραστρέλλι, του αρχιτέκτονα των τσάρων της Ρωσίας. Στη συνέχεια μας περιμένει ο αστραφτερός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ απ όπου θα περπατήσουμε μέχρι την Αγία Σοφία τον παλαιότερο ναό της πόλης χτισμένο από βυζαντινούς αρχιτέκτονες μετά των εκχριστιανισμό των Σλάβων. Όμως η μεγάλη στιγμή έρχεται το απόγευμα καθώς περνώντας τις πύλες του Μοναστηριού της Aγίας Λαύρας θα κατευθυνθούμε στο ειδικό κτήριο που φυλάσσονται οι εκθαμβωτικοί θησαυροί των Σκυθών. Ανάμεσα στα εκθέματα το ασύλληπτης τέχνης προστήθιο, κατασκευασμένο από Έλληνες τεχνίτες των αποικιών του Ευξείνου Πόντου.

5η ΜΕΡΑ

ΚΙΕΒΟ (Nύζνα – Tσέρνιχοφ).Σήμερα θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή στα βόρεια του Kιέβου, με προορισμό τίς ιστορικές πόλεις της Oυκρανίας. Θα επισκεφθούμε το Nιζυν (Nύζνα ) που το στολίζουν πολυάριθμες ελληνικές εκκλησίες, ενώ στο κοιμητήριο θα δούμε τους τάφους των εθνικών ευεργετών, των αδελφών Zωσιμάδων από τα Iωάννινα. Θα συνεχίσουμε με τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα του παλιού πριγκιπάτου του Tσέρνιχωφ και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο Κίεβο.

6η ΜΕΡΑ

ΚΙΕΒΟ - ΑΘΗΝΑ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air Ukraine.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Μεταφορές.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Φόρους αεροδρομίων.
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

Μοναδική ημερομηνία αναχώρησης: 26/09/2017

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο

Θέμα

Μήνυμα*

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό*