Landfly

16 apps που αναβαθμίζουν το ταξίδι σου.

Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να παίξουμε, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και ν’ αποβάλουμε τις έννοιες της καθημερινότητας. Άλλοι το καταφέρνουν, άλλοι όχι. Άλλους τους ικανοποιεί, άλλοι όμως νιώθουν ότι οι μέρες για διάλλειμα που απολαμβάνει ένας μέσος άνθρωποις σε ετήσια βάση είναι λίγες. Δείτε το κι αλλιώς, το 1974, ο μέσος άνθρωπος είχε στη διάθεσή του 20,3 μέρες διακοπών το χρόνο. Το 2013, οι ώρες διακοπών που χρησιμοποίησαν μειώθηκαν στις 16.

Πως μπορείτε λοιπόν να εξοικονομήσετε το μέγιστο του ελεύθερου χρόνου σας; Ξεκάθαρα, όταν σας δίνετε η ευκαιρία να φύγετε για λίγο από το γραφείο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι ένα ταξίδι οπουδήποτε, αρκεί να είναι εκτός καθημερινότητας. Στο ταξίδι αυτό θέλετε, ν΄αναπληρώσετε όλο το χρόνο που νομίζετε ότι απαιτείται για λίγη ξεκούραση. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία. Παρακάτω λοιπόν, σας δίνουμε 16 applications μέσω των οποίων μπορείτε να εξοικονομήσετε τον απαραίτητο χρόνο, έτσι ώστε να καταναλώνετε τις μέρες των διακοπών σας ουσιαστικά και όχι… ψάχνοντας στη Google.

Σχεδιάστε λιγότερο,  ταξιδέψτε περισσότερο.

En route

 

  • Διάβασμα: Ένα από τα αγαπημένα πράγματα των περισσότερων ταξιδιωτών είναι το διάβασμα. Διάβασμα πολιτικών αναλύσεων, κειμένων που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν όσο ήταν στο γραφείο, κριτικών για την πιο ζουμερή μπριζόλα της πόλης, ή και τα νέα της τελευταίας εβδομάδας. Εδώ έρχεται το Pocket, μία εφαρμογή στην οποία αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας άρθρα και τα διαβάζετε όταν εσείς θέλετε χωρίς να τα ψάχνετε από την αρχή στο διαδίκτυο και ανάμεσα σε δεκάδες σελιδοδείκτες. Μην ανησυχείτε για τα Blog posts, το Bloglovin’ είναι η εφαρμογή μέσω της οποίας θα αποθηκεύσετε τα αγαμημένα σας post, όπως ακριβώς και με το Pocket.
  • Μουσική: Βασικό στοιχείο του σωστού ταξιδιώτη. Η αγαπημένη σας μουσική μπορεί να διαφέρει σε είδος, αλλά η ανάγκη της μελωδίας που χαϊδεύει το αυτί είναι κοινή για όλους. Γιατί να σπαταλάτε τις ώρες σας συλλέγοντας την αγαπημένη σας μουσική για το επόμενο ταξίδι; Απλά χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Spotify. Εδώ θα βρείτε όλη την αγαπημένη σας μουσική, χωρισμένη σε άλμπουμ, είδη, διαθέσεις και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε και το Soundcloud για να ακούσετε το αγαπημένο σας remix με indie κομμάτια. Όπως και να ‘χει, δε θα ξεμείνετε ποτέ από μουσική.

 

Διαμονή

 

  • Όσον αφορά το που θα μείνετε, αυτό μπορείτε να το κάνετε από πριν, οργανωμένα, ψάχνοντας κριτικές και ερευνώντας κάθετι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, είτε μέσω εφαρμογών αποκλειστικά για ξενοδοχεία (Booking), είτε μέσω εφαρμογών όπως η Kayak, που συνδυάζουν τον τρόπο μεταφοράς με το κατάλυμα διαμονής. Αν πάλι είστε από αυτούς που κλείνουν ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή, ή ακόμα και αφού προσγειωθεί το αεροπλάνο, τότε και εδώ υπάρχει λύση. Η εφαρμογή Hotel Tonight είναι ο “last minute” σωτήρας σας, γιατί όπως λένε χαρακτηριστικά και οι ίδιοι, “Plan less, celebrate more.”

 

Διασκέδαση

 

  • Φτάνετε στο ξενοδοχείο, αλλά κάτι σας λείπει. Είστε μουσικός τύπος, τύπος που του λείπει ήδη η Live μουσική που άκουσε σε πρόσφατη συναυλία στην Αθήνα. Το Livenation είναι η εφαρμογή που θα σας σώσει. Μέσω του κινητού σας, μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου και να βρίσκεστε και κλείσετε εισιτήρια online. Το μόνο που μένει είναι να διαλέξετε το τι θα φορέσετε.
  • Το Gravy αποτελεί μία ακόμα εφαρμογή για live events. Το καλύτερο όμως εδώ είναι ότι βρίσκετε εκδηλώσεις βάσει της διάθεσής σας. Επιπλέον, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το χώρο της εκδήλωσης με χάρτες μέσα από την εφαρμογή, με απόσταση και εκτιμώμενο χρόνο άφιξης. Τόσο απλά.
  • Αν θέλετε να μη σας ξεφύγει απολύτως τίποτα, τότε οι εφαρμογές Eventbrite και Findgravy έρχονται να δώσουν τη λύση στους πιο φανατικούς μουσικόφιλους.

 

Φαγητό

 

Γιατί τι είναι ένα ταξίδι χωρίς καλό φαγητό; Πως θα βρείτε τις αγαπημένες σας γεύσεις, τις τοπικές σπεσιαλιτέ και τις τρέχουσες προσφορές;

  • Με τις εφαρμογές Yelp, Foursquare και Like a local θα βρείτε τα κοντινά μπαρ και εστιατόρια με κριτικές, φωτογραφίες και βαθμολογίες, έχοντας παράλληλα τη δύναμη ενός ντόπιου στα χέρια σας και πιο συγκεκριμένα στο smartphone σας.
  • Αν ταξιδεύετε στις Η.Π.Α., τότε μπορείτε να δείτε ακόμα και το μενού των εστιατορίων, μέσω της εφαρμογής Menu Pages που είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε συγκεκριμένες πολιτείες.
  • Και αφού εντοπίσετε το εστιατόριο στο οποίο θέλετε να περάσετε τη βραδιά σας, μην ξεχάσετε να κρατήσετε τις θέσεις για να είστε σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι η βραδιά θα είναι υπέροχη. Χρησιμοποιήστε το Open Table και εκτός από χρόνο, εξοικονομήστε χρήμα με μπόνους εκπτωτικούς πόντους γαι την επόμενη κράτησή σας.